MS Waddenzee

MS Waddenzee

Geschikt voor maximaal 125 personen
MS Waddenzee is een authentiek veerschip anno 1920, gebouwd in opdracht van de Rijksverkeersdienst en had haar vroegere vaargebied op de Wadden. Vanaf 1921 voer het veerschip dagelijks heen en weer van Ameland naar Holwerd.
Een veerschip met koninklijke allure, want in 1925 voer koningin Wilhelmina samen met prins Hendrik en prinses Juliana al met ms Waddenzee van Holwerd naar Ameland.
Slaat u de geschiedenis boeken van Ameland open.. dan komt u ms Waddenzee tegen.
Ms Waddenzee heeft een unieke historie.
Een schip dat na meer dan 100 jaar nog steeds in de vaart is.
Hoe duurzaam is dat?

In het Bataviakwartier ligt het historische Veerschip ms Waddenzee afgemeerd. Aan de steiger van Batavialand stapt u aan boord van Ms Waddenzee.
U kunt zich gedurende de vaartocht over het schip voortbewegen.
Aan boord kunt u aan dek genieten van het uitzicht op het Markermeer.
Het voordek is voorzien van bankjes en tafels, het achterdek beschikt over bankjes, zitzakken en is voorzien van een overkapping waardoor u onder alle weersomstandigheden kunt genieten van het prachtige uitzicht en de heerlijke zeewind door u haren kunt laten wapperen.
In de kombuis kunt u terecht voor lekkere versnaperingen en souvenirs.
Bezoek benedendeks onze interactieve koffertentoonstelling BAGAGE over de historie van het schip en de inpoldering Flevoland. Man-made land, dik 6 meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Ervaar en beleef de verhalen van de pioniers.

 

Ms Waddenzee is geschikt voor feestjes, recepties, vergaderingen, congressen, bruiloften en personeelsuitjes.

 

Kombuis: 30 personen
Bagage-ruim: 30 personen
Achterdek: 60 personen.
Voordek: 20 personen
Zitplaatsen aan dek: 80 personen

Boek nu jouw expeditie

 

Nieuw Land Experience verzorgt vaartochten en tours door Flevoland onder andere naar Nationaal Park Nieuw Land en Werelderfgoed Schokland.
De vaartochten en tours hebben een gids aan boord, die de passagiers meeneemt in de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland: Nieuw Land op de zeebodem.